Ik ga een selectie van de grappige, aardige, kritische reacties, die in welke vorm dan ook over onze website worden gegeven, hieronder verzamelen. Dus............
14 februari 2016, 09:42 uur: Peter van der Loos uit de Haagse tak vroeg zich af of er een verbinding was met onze tak.

Bij het zoeken naar familie-informatie van de familie Van der Loos kwam ik op uw site. Mijn familie komt uit Den Haag (omgeving Mient, Appelstraat) en mijn Opa (Anton van der Loos, werkzaam bij de sociale dienst) komt uit een familie die een hotel in Scheveningen bezat (ook Van der Loos). Is daar iets van bekend in uw tak van de familie? Ik kan daar weinig over vinden.
Zelf woon ik nu in Antwerpen.

Met vriendelijke groet,
Peter van der Loos
13 januari 2012, 06:01 uur: Judith Siemers-Schermer, die informatie over de aansluiting tussen haar en onze familie zocht.

Beste,

Ik ben op zoek naar de familie van mijn vader Cornelis Schermer, en wel naar twee zussen die begin jaren 50 met hun echtgenoten naar Australie zijn geemigreerd. Een van de zussen was getrouwd met Piet van der Loos. Haar meisjesnaam was Schermer. Komen deze gegevens u bekend voor? Ik kan, indien nodig, nog wel achter enige nadere gegevens komen, zoals geboortedata.

Hartelijk dank,
Judith Siemers-Schermer
La Crosse, Wisconsin USA

15 januari 2012, 03:19 uur: een mail met aanvullende informatie na een eerste vraag van mij.

Beste George,

Dank voor uw snelle antwoord.
Gre van der Loos-Schermer was inderdaad de roepnaam van de zus van mijn vader. Haar volle naam was Margaretha en ze is geboren op 12-8-1913. Haar man Piet, oftewel Petrus N. van der Loos is geboren te Wateringen op 29-6-1914 en is overleden in Australie op 18-9-1988 en was de zoon van Adrianus van der Loos en Geertruida Groenewegen. Deze gegevens heb ik gehaald uit een publicatie over het geslacht Schermer door de Stichting Werkgroep Oud-Castricum, 17e jaarboekje.
Als u contactgegevens heeft van kinderen of misschien wel kleinkinderen van Piet en Gre Van der Loos, dan zal ik u heel dankbaar zijn!
Alvast hartelijk dank,

Met vriendelijke groeten,
Judith Siemers-Schermer

Uit enig research bleek dat de vader van de betreffende Piet van der Loos (Adrianus) een broer van opa Joor was. Ik heb haar een gedeelte van de stamboom van Piet van der Loos en Gré Schermer gemaild. Ik heb bovendien Hans Scholte (een neef van Piet en Gré) gevraagd om contact met haar op te nemen voor eventuele aanvullende informatie. Ik kreeg van Judith daarop de volgende mail.

Beste George,
van harte bedankt voor de info. Piet en Gre hebben dus zelfs 10 kinderen gekregen, allemaal volle neven en nichten van mij! Het ziet er naar uit dat er wellicht een aantal in Nederland weer terechtgekomen zijn, als ik zie met wie ze zijn getrouwd en de namen van hun kinderen. Ik ga er mee aan de slag!
Geef rustig mijn Email aan de neef van mijn tante Gre (de zoon van de zus van Piet van der Loos), ik hoop dat hij mij misschien in verbinding kan zetten met andere familieleden!
Ja, mijn mail mag zeker bijgevoegd worden aan Reacties op jullie website! Mijn Email adres mag er ook zeker bij, in het geval er reacties komen. Meer informatie, vooral contact informatie is welkom.
Hoe is de informatie die je me hebt toegestuurd eigenlijk tot stand gekomen?
Hardstikke bedankt voor de informatie, ik hou me van harte aanbevolen voor meer!

Vriendelijke groeten van een zeer koud en sneeuwrijk Wisconsin!
Judith Siemers-Schermer

Als er dus iemand van onze bezoekers extra informatie heeft voor Judith, dan is zij voor het verdere contact via het volgende e-mailadres te bereiken: famsiem[apenstaartje]gmail.com.
18 februari 2009, 00.43 uur: Marlies van der Paardt - van der Loos, die wellicht verre familie is en informatie over haar familie zocht.

Hallo van der Loos (en)

Ik zou het leuk vinden wat meer informatie te kunnen vinden over de familie van mijn vader.
Hij was het tiende kind van de 16 van Herman van der Loos en Jeanne van Leeuwen en woonde aan de Delftweg 61 in Rijswijk.
Oma Jeanne was allang voor mijn geboorte overleden (1943), maar haar zus heb ik nog wel gekend en woonde aan de van Vredenburghweg in Rijswijk.
Neven van mijn vader waren van de Haagse tak van de familie en gesettled in het Bezuidenhout en Hoytemastraat.
Ik ben daar wel eens aan een basisschool ingevallen en prompt werd mij door een leerling gevraagd of ik Maria van der Loos was. Dat moet ook familie geweest zijn. Helaas was ik daar maar een paar dagen, zodat ik niet verder contact kon leggen.
Een van die neven heette Willem van der Loos.
Wie heeft meer informatie?

Groeten van
Marlies van der Paardt-van der Loos

Ik heb haar als antwoord gewezen op enkele onderstaande reacties, die ook over Herman van der Loos en/of de Haags/Rijswijkse tak gaan. Zij stuurde daarna het volgende mailtje.

Hallo George,

Tja de mail van de datum 2 juli 2004 zou inderdaad een zoon van de oudste broer van mijn vader kunnen zijn.
Die broer heette Herman inderdaad net als mijn opa (en broer ) en die was inderdaad getrouwd met een Toos van der Loos en woonden aan de Alkemadelaan in Den Haag.
Heb jij misschien het mailadres van die persoon?
Zou heel grappig zijn als dat inderdaad een neef is.

Bij voorbaat dank,
Marlies
26 juni 2008, 09.33 uur: Rianne (dochter van de webmaster) die de stamboom educatief heeft gebruikt.

Hey Paps

Ik heb vandaag de website van de van der Lozen even in de klas gebruikt. We hadden een taalles over stambomen en ik was mijn eigen stamboom op het bord aan het tekenen. Toen bedacht ik opeens dat hij ook op het internet stond. Lang leve het digitale schoolbord. De kinderen vonden het erg interessant om te zien. Vooral het aantal broers en zussen van opa en hoeveel mensen er daarvan nog in leven waren, vonden ze erg boeiend. Bedankt dus!

Groetjes van mij.
5 april 2008, 09.59 uur: Marlee van tante Door die samen met tante Toos een opmerkelijke vergissing in de Stamboom bemerkt.

Hallo,

Voor diegenen die de Van der Loos site beheren, het volgende.

Volgens mij en tante Toos is Oma Loos geboren op 4-5-1883 en opa Joor is geboren op 6-3-1884.

Groetjes Marlee

Uiteraard heb ik het meteen gecontroleerd en inderdaad waren de geboortemaanden van opa en oma verwisseld. Heel opmerkelijk dat niemand dat eerder was opgevallen. Met dank aan Marlee en tante Toos zijn de geboortedata in de Stamboom verbeterd.
20 maart 2008, 11.17 uur: Een e-card van Berta en Hans Scholte met een vrolijke Paas-wens.

2008-nws-007

25 februari 2008, 12.20 uur: Therès van der Loos die ook probeert om de familierelatie te achterhalen.

Hallo,

Mijn naam is Therès (Trees) van der Loos en ik ben geboren in Den Haag. Mijn vader was Gerrit van der Loos, geboren in 1913 in Rijswijk. Hij had ongeveer 19 broers en zussen, waaronder Herman (de oudste en advocaat geworden bij de Hoge Raad), Bertus (getrouwd met Greta), Jan (ongehuwd gebleven), Willem, Adriaan, Mies, Nicolette, Jeanne. Mijn vader is na de 2e wereldoorlog getrouwd met Jo van den Akker en in Den Haag een slagerij begonnen. De hele familie Van der Loos is een boerenfamilie uit Rijswijk. Hun ouderlijk huis is Hoeve Johanna langs de Vliet.

Ik kwam bij toeval op jullie website en zag reacties van enkele mensen, waarvan ik denk dat ze volle neven en nichten van mij zijn. Hartstikke leuk!

Ooit is er een ongehuwde oom van mij overleden en ik kan me nog herinneren dat de notaris enorm veel moeite had om alle erfgenamen te lokaliseren. Ze waren inmiddels (m.n. neven en nichten) ontzettend verspreid over de hele wereld. Helaas ben ik die juridische stukken kwijtgeraakt, maar ik zou het heel leuk vinden om te weten te komen hoe mijn familie (mits deze site over mijn tak van de familie gaat) terecht gekomen is en wat de oorsprong is.

Kunnen jullie mij het e.e.a. vertellen?

Met vriendelijke groet,
Therès van der Loos

Ook hier heb ik de 'papieren' stamboom van Marianne geraadpleegd maar de familierelatie (nog) niet kunnen ontdekken. Ik heb Therès er intussen een paar vragen over gesteld.
25 februari 2008, 00.22 uur: Paul Vander Loos die in zijn antwoord op mijn mailtje meteen een uitnodiging toevoegt.

Hello George!

This is fantastic! You certainly did your 'homework', as we say here. The only point is that my father was born on March 27, 1913, but the rest is spot on! Joseph may already have this information about you, but I will tell him anyway, in case he doesn’t. We live on almost opposite ends of Australia – me in the tropical north of Queensland, and he in Adelaide in South Australia. Yes, Brigida and I's first child, Andre, died at birth after swallowing meconium (first poo) while inside the womb. It was a very upsetting time, but our daughter Jemimah, now 9, has restored us.

I remember meeting Dia in 2006. It was a lovely reunion occasion at my brother, Frans' home near Brisbane.

I am organising our next small reunion (just my brothers and sisters) at a national park near us in Mackay, next September. If anybody on your side is thinking of visiting Australia (especially Queensland), let me know. I always love seeing relatives and showing them around. I have been to Vancouver, British Columbia, Canada, to see my cousin Netty and her husband back in 1989. It is a beautiful country, despite the rain at that time.

I hope we can maintain some contact. Regards and best wishes to you all.
Paul
22 februari 2008, 01.47 uur: Paul Vander Loos die zich afvraagt of hij familie van ons is.

Hello,

I don’t know if we are related in any way, but my father, Gysbertus Gerardus Vander Loos (dec.) was born in Den Hague in 1913. His brothers and sisters included Piet, Rika, Chris, Toos …and some others I am not sure of. Perhaps his father had brothers, and one of them was the source of your family tree. My brother Joseph, living in Adelaide, is researching our family tree, but my information is at home so I cannot give you more information just at the moment. It would be wonderful if we found a family connection with you. Your website is just wonderful…lots of lovely old photos and information.

Tot ziens
Paul M. Vander Loos

Uiteraard heb ik het een en ander uitgezocht en daaruit is gebleken dat we inderdaad familie zijn. Zijn grootvader Janus is de broer van onze opa Joor. Ik heb hem een mailtje gestuurd met wat gegevens uit de stamboom van Marianne. Bovendien staat hij zelf op de foto in Familienieuws 53 tijdens de Australische reünie waar hij Dia van ome Koos heeft ontmoet.
6 augustus 2007, 19.18 uur: Erna Janmaat - van der Loos vond al googlend onze website.

Hallo beste familie van der Loos,

Met googleën kwam ik op jullie site terecht en als een echte van der Loos heb ik het met belangstelling gekeken. Wellicht zijn we verre familie. Het leuke is dat er ook een paar reactie van mijn familie van der Loos op stonden. Ik ben nl. van de Haagse/ Rijswijkse/R.K.-tak. Die familie is ook ontzettend groot, mijn vader kwam uit een gezin van 16 kinderen waarvan de meeste zelf ook weer een groot gezin hebben. Wat dat betreft best veel "Lozen".

Succes met julllie site, groeten Erna Janmaat- van der Loos
23 juni 2007, 10.25 uur: Ferry Marquart die zijn Canada-site bij Links opgenomen zag. Deze reactie staat ook in zijn Gastenboek onder het bericht dat ik daar achtergelaten had.

Dag George en Maja,

Heb natuurlijk op jullie familiesite gekeken: wat een grote familie! En dan een reünie in Canada, dat is erg leuk om te doen. Op onze vlucht van twee jaar terug naar Calgary zat het vliegtuig ook vol met Nederlanders op weg naar familie in het Canada, zie je toch 'onze' innige band met dat verre land. Voel me wel vereerd dat ik nu zo prominent met die link op jullie site sta. Ik probeer zo goed mogelijk om onze indrukken van West-Canada te laten zien, in woord en beeld. En hopelijk hebben andere reizigers daar dan ook wat aan. Over de Lannoo’s reisgids heb ik inderdaad al meer gehoord, die ga ik zeker doorbladeren. Ik wens jullie veel plezier op de reünie en in de Rockies.

Groet, Ferry
20 juni 2006, 09.48 uur: Jos Bruggeling die in een onderzoek naar zijn stamboom bij Pieter van der Loos (de vader van opa Joor) uitkwam die met Catharina Bruggeling was getrouwd. Hij refereert in zijn mail aan het bericht in Familienieuws 50.

Geachte familie vd Loos,
Zouden jullie mij verder kunnen helpen en ik jullie met Adrianus van der Loos en Catharina Bruggeling, als jullie op onze site kijken kunnen jullie misschien al wat relaties leggen, ander stuur ik jullie wat op uit onze database.

Mvrgr Jos Bruggeling

The Roots of the family Bruggeling
http://www.uwpassieonline.nl/passie/sites/index.php?kid=146
11 juni 2006, 21.43 uur: Gerard Kuiper die de parenteel van Pieter van der Loos meestuurt en zich afvraagt of en waar de aansluiting met onze tak te vinden is. Als er iemand uit de familie in wil gaan op zijn vraag om de krachten te bundelen dan wil ik hem of haar graag voorzien van de parenteel en het email-adres van Gerard.

Beste familie van der Loos,

Hierbij zend ik u een stukje familiegeschiedenis van R.K. naamgenoten oorspronkelijk uit het Westland.
Er bestaan meerdere naamgenoten die hun familietak hebben uitgezocht, echter tot nu toe heb ik nog geen aansluiting kunnen vinden.
Wel is het aannemelijk dat alle van der Loos(en) tot een familie behoren(?)
Misschien is het samen bundelen van krachten (onderzoek) een optie?
Ik hoor graag van u.

met vr. groet
Gerard Kuiper
16 mei 2006, 16.17 uur: Jacques van der Loos, die op zoek naar de domeinnaam vanderloos.nl bij bij onze site uitkwam.

Hoi George en Maja,

Leuk om te zien dat de familie van der Loos op het internet aanwezig is. Bij toeval liep ik er tegenaan, daar ik een site voor mijn vrouw wilde openen: Lindavanderloos.nl.
Helaas ben ik daar een aantal jaren te laat mee.
Zodra mijn ouders weer bij mij zijn zal ik ze de foto’s laten zien. Namen als een Koos, Jan, Kees, Wim en Piet komen bekend voor. Echter, veel mensen hadden in die tijd dezelfde naam. Verre familie van mijn vader zit in Canada, dus mogelijk toch een verre link. Zodra ik meer weet laat ik het jullie weten.

Groeten,
Jacques

Op mijn vraag naar meer bijzonderheden over zijn familie kwam op 17 mei het volgende mailtje.

George,

Zodra ik meer gegevens heb m.b.t. de grootouders zal ik deze opsturen. Mijn opa heette Koos en had 1 broer, welke niet getrouwd was. Ze hebben 3 zonen en 1 dochter, waarvan 1 zoon al vrij jong is omgekomen.
Ik ga de geboortedatums erbij zoeken.

Groeten,
Jacques
29 december 2005, 14.58 uur: Hans Scholte met een nieuwjaarswens.

Hallo familie van der Loos,

via deze weg wil ik jullie allen de beste wensen doen toekomen

een gezond en gelukkig 2006
voor iedereen.

names de Familie Scholte en van der Loos.

groetjes Hans en Bertha.
29 september 2005, 18.53 uur: Marianne de Kok die samen met haar zus Anky een site over de Poeluk beheert.

Hallo George,
Wat leuk om je reactie te lezen op onze site van Poeldijk. Ik ben natuurlijk ook even op jouw site gaan kijken. Ziet er ook erg leuk uit.Vooral jullie stamboom was leuk om na te pluizen. Ik heb namelijk op de lagere school gezeten in de klas met Dia en Kitty van der Loos. Die heb ik nu in jouw stamboom terug gevonden. In mijn herinnering waren het nichtjes en dat klopt dus. Ik ben altijd op zoek naar mensen/klasgenootjes/ buurtkinderen en vriendinnetjes van vroeger. Gewoon leuk om te kijken hoe het met ze is gegaan in hun verdere leven.En ik geniet ervan om samen met mijn zusje (Anky)de website over Poeldijk te maken. mocht je Dia of Kitty nog eens tegenkomen, doe ze dan de hartelijke groeten van mij.
Marianne de Kok
29 maart 2005, 19.29 uur: Bill Jakolla met de vraag waar zijn en onze familie bij elkaar komen.

George,

Found your web site recently and would like to know if we are related. If you have any Vanderloos genealogy info that you could send I would appreciate it very much. Here's what I have from my side. My Great Grandfather was Peter Vanderloos (b:03/03/1852 lived in Rotterdam and immigrated to Red Lodge, Montana, USA in September, 1908) His wife, my Great Grandmother, was Francina Elizabeth Meulman (b:02/29/1857). At the time they immigrated to the US they had the following children: Pauline Langelaan (remained in Holland), William John (b:02/19/1892), Adrian (b:01/06/1886), Francina Apolonia (b:05/18/1888), Peter Jacob (b:02/19/1891), Albert Henry (b:12/19/1893), Maria W (b:05/17/1895).

Thanks in advance for any information that you can provide to me.

Sincerely,
Bill Jakkola
Spokane, Washington, USA

Ik heb wat research gedaan en daaruit is gebleken dat we inderdaad familie zijn. De vader (Arij) van zijn overgrootvader Pieter is de broer van de grootvader (Nicolaas) van onze opa Joor. Ik heb hem een stuk van de stamboom, die door Marianne is opgezet - aangevuld met gegevens vanuit Genlias (zie bij Links) - gemaild om de relatie te verduidelijken.
17 januari 2005, 17.47 uur: Ruben Margarita die misschien een ver familielid is, vooral na het drinken van een paar glaasjes.

Beste Van der Lozen,

Ik zie zojuist dat mijn volle neef Herman uit Belgie ook al contact met jullie heeft. Ik draag zelf niet de naam Van der Loos omdat het mijn moeders achternaam is.
Zoals hij al zei is er ook een Rijswijkse/ Haagse tak Van der Loos die overigens redelijk groot is. Of die in verbinding staat met jullie weet ik niet maar ook in deze tak was er ooit een pastoor.
Ooit heeft deze tak ook een adellijke titel gehad die waarschijnlijk ten tijde van de reformatie is afgenomen.( De tak is altijd Rooms Katholiek geweest.)
Boven de schoorsteenmantel van mijn moeder prijkt dan ook nog een kopie van het familiewapen. Mijn neef Herman heeft er ook een geloof ik.
Als ik mij niet vergis heeft Hans van der Loos uit de Rijswijkse tak zich ooit bezig gehouden met het maken van een stamboom en heeft men een hoop terug gevonden tot ergens in de 17e eeuw in de toenmalige zuidelijke Nederlanden.
Veel succes met de Website verder; hij is erg leuk!

Vriendelijke groeten,
Ruben Margarita
ruben.margarita@wanadoo.nl

P.S. Ik las ergens dat er in jullie tak een bepaald profiel neus voorkomt. Als dat een redelijk formaat scherpe neus is die bij kou of na een paar glaasjes rood gaat worden, zouden onze 2 families best wel een verwant aan elkaar kunnen zijn.
17 oktober 2004, 22.27 uur: een mail van Hans Scholte, zijn opa Janus was een broer van onze opa Joor.

Hallo Maja en George,

ik zal me even voorstellen ik ben Hans oudste zoon van Rika Scholte - van der Loos. mijn vader heet Herman Scholte wij hebben in Australie gewoonte en ben de kleinzoon van opa Adrianus van der Loos.
mijn proficiat met jullie website in een woord geweldig, ben zelf ook bezig de stamboom bijeen te zoeken.
ben vorig met neef Jozef uit Adelaide bij ome Koos geweest, hoe is het met hem? heb namelijk zijn adres niet meer.
als je informatie wil over de familie in Australie heb ik dat wel voor je.

groetjes Hans en Bertha.

Rika en Herman Scholte
Rika Scholte-van der Loos en Herman Scholte

2 juli 2004, 19.50 uur: Herman van der Loos die van twee kanten familie kan zijn.

Beste familie van der Loos,

De naam Loos is niet zeer verspreid over Nederland noch over de wereld. Het is daarom zo leuk dat ik bij toeval iets vind over van der Loos.

Of er een verband is een welke weet ik niet precies. Ik ben in Den Haag geboren en heb nog familie daar. Mijn vader, Herman, was de zoon van Herman (tja, sorry) en Catharina van der Loos (nog eens sorry, nog een Loos, verre familie van mijn opa). Een broer van mijn oma, nu gestorven, is na de oorlog in Nieuw-Zeeland gaan wonen; ik heb eens zijn dochter ontmoet (ook zeer lang geleden). De broers van mijn opa zijn lang gebleven in Rijswijk en hun kinderen wonen nog daar. Ik denk dat een van mijn kozijnen houdt zich ook bezik met familiegeschiedenis.

Ik woon in België sinds jaren en ben hier getrouwd en heb vier kinderen. Tja, af en toe ga ik graag naar Nederland ondanks het mooie weer lekker fietsen en poffertjes eten.

Vriendelijke groeten en veel success met de van der Loos

Herman van der Loos
30 juni 2004, 14.22 uur: Ivar van der Loos die zich afvraagt of en waar hij in onze familie past.

Beste familie Van der Loos,

De naam Van der Loos is niet heel wijd verspreid over NL, en daarom is het des te leuker iets te vinden over naamgenoten.
Uit welke stamboom ik kom, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat mijn opa heel zijn leven in de haven van Rotterdam heeft gewerkt en dat zijn vrouw onlangs is overleden op 94 jarige leeftijd.
De banden met de familie zijn helaas flinterdun, dus erg veel info heb ik niet. Mochten jullie behoefte hebben om ook deze kant verder uit te lichten, dan ben ik jullie graag van dienst.

Succes met de site en wie weet tot ziens!

Met vriendelijke groet,

Ivar van der Loos
jukebox@wanadoo.nl
2 juni 2004, 00.12 uur: Anna Sabucco uit Mississauga Ont. Canada die een ver familielid blijkt te zijn (ik heb haar foto van hun website gehaald).

Anna Sabucco Anna Sabucco
Sils Auto Diagnostic Centre
hi, my name is Anna Sabucco and I am orginally from holland. My maidian name was vanderloos. I have surfed your site ,it is fantastic but I am not sure if we are related?
My father was John vander loos from s'gravenzande, my parents had a greenhouse business on the newlaan of the maasdyke weg . I have been home several times and been back there. My opa Nicolas vander loos had several brothers and one of them was peter van derloos and their family lived in a milk shop in natweg ( I am sorry I have forgotten all my dutch writing I can only speak dutch.) I was borned in the little house that is just outside of the Hage near the autoban cut off, they classified that as Rjswick at the time. The farm belong to Peit van der loos , who I think belong to your group. If I and my brother Gerard van der loos fit in somewhere we loved to hear from you . My e-mail is silsauto@sympatico.ca that is our business or my sister in law is sandvdls@yahoo.com Write us --thank you I can get someone to read the dutch to me or I can figure it out in time.
One more thing, feel free to call me, our business number is 905-823-2626 or you can go to our website www.silsauto.com
24 april 2004, 15.38 uur: Jan van der Loos uit een andere Loosentak met een stukje van hun stamboom.

Beste familie van der Loos,
ik volg al een tijdje jullie website en kan alleen maar concluderen, proficiat.

Hoe het in de geschiedenis van de vanderlozen gegaan is laat zich raden maar hier spreekt de Rotterdamse/Utrechtse tak van van der Loos.

Momenteel zoekt een neef uit hoe deze tak eruit zag maar een feit is dat op 9 april 2004 de laatste Van der Loos van de generatie 1900-1915 overleden is. Op de gezegende leeftijd van bijna 95 jaar. Reden voor alle nu nog levende neven en nichten van de volgende generatie naar de crematie in Rotterdam-Overschie te komen. Een hele happening.

Een korte beschrijving van de tak, zonder exacte data.

Willem Frederik van der Loos & .... Kauderer
geboren ca. 1870
overleden ca. 1960
Kinderen
Hendrik Johan, 1900 overleden in Birma 1942
Recent ontdekt dat er een dochter in Indonesie is, Ineke genaamd, ontdekt via Tros vermist. We noemen dat maar de "bruine" tak van de van der Loos. Correspondentie via internet komt op gang. Ineke, nu 66 jaar heeft vanuit ons familie archief voor het eerst een foto van haar vader mogen ontvangen.

Willem Frederik
Kinderen,
John, overleden en nog een zoon en dochter

Anton
Kinderen,
Ruud en Netty

Ali
Kinderen
Henk, overleden en Josine, nu 80 jaar oud

Johan Coenraad, 1908, overleden 1978 (mijn vader)
Gehuwd met JHP van Reenen, 1909, twee weken geleden overleden
Kinderen
Hans, 1939
Hendrik Johan, 1943
Jan Willem, 1946 dat is afzender van deze mail
Paulina Catharina, 1952

Caroline
8 kinderen waarvan 4 al overleden

Dit was het even in het kort.

Ik ben ook wel eens op een Amsterdamse tak gestuit. Verder onbekend. Profiel van de neus was het enige herkeningsteken. Verder geen relatie kunnen ontdekken. Van de Haagse vander Lozen is mij ook verder niets bekend. Is het bekend waar van der Loos oorsrponkelijk vandaan komen. Hugenoten is bij ons destijds doorggegeven. Dus katholiek trouwen was ons verboden. Echter er is een pastoor gevonden met de naam J.C. van der Loos!!

Dus was het even snel,

groet aan de Westlandse tak,

Jan W. van der Loos
Scheveningen, import,
jan@vanderloos.com
28 februari 2004, 08.32 uur: Anneke van ome Piet die aan de andere kant van de wereld via de familiewebsite contact met haar nichtje zoekt.

Hallo George en Maja,

In den verre geniet ik wel weer even van alle nieuwe informatie en foto’s (vooral die ansicht van mijn moeder aan mijn vader)op de fantastisch uitgevoerde website.

Ik zit al 6 maanden in Nieuw Zeeland te trainen met mijn leraar martial arts (tai chi) en ga eind mei terug.

Heb je de website van Dia voor me, want ik wil haar contacten, omdat ik over Australie terugvlieg en heb haar beloofd dit keer langs te komen..Dat vind ik wel erg leuk…..
Dank je voor alle moeite en veel goeds voor jullie ….

Liefs Anneke
20 februari 2004, 22.06 uur: José Vanderveken, een spaanse Belg, onder wiens gezellige leiding we een georganiseerde wandeltocht op Gran Canaria hebben gelopen.

Hallo beste vrienden,
het is wel al even geleden dat we van jullie wat konden vernemen in ons gastenboek. Ik vergat telkens weer jullie even te bedanken daarvoor. Dus hierbij dan : dank U wel!!
De George amuseert zich blijkbaar graag op internet.Wat een familie site, zeg! Die hele familie VDLoos op Internet. Die nederlanders kunnen er wat van. Gefeliciteerd met je werk. Blijkbaar ook geen kleine familie die familie VDLoos.

Zonnige groeten vanop "ons" eiland,
José Vanderveken
29 januari 2004, 11.10 uur: Myra met een dringende vraag.

IK WIL ECHT MEE NAAR CANADA BEN AL AAN HET SPAREN MAAR WIL GRAAG DE DATUM WETEN
WEET IEMAND WANEER HET GROTE FEEST IS?

GROETJES,
MYRA
13 januari 2004, 15.54 uur: Kees van der Loos met een wens en een bedankje.

Ik vind de foto bij binnenkomst van de site erg leuk, zeker wat opgepoetst!
Ik wil ook iedereen een heel gelukkig nieuwjaar toewensen en iedereen nog bedanken voor de moeilijke tijd afgelopen jaar waarin ik veel steun heb gekregen van de familie.
dit jaar ga ik met goede moed verder .

groeten Kees van der Loos (ome Arie & tante Truus)
18 december 2003, 22.16 uur: Ook de familie Enthoven met een wens.

Fijne Feestdagen en een goed en gezond 2004

Groetjes Cees en Leny Enthoven
16 december 2003, 12.53 uur: De familie Keizer met een wens.

Wij wensen iedereen veel geluk, gezondheid en plezier in 2004!!!

Remmert, Myra en Dirk Jan Keizer
7 december 2003, 11.19 uur: Ria van der Loos na het plaatsen van haar bijdrage uit de ouwe doos.

Hallo George en Maja,
Doordat je 'n nieuwe pagina voor mijn bericht gemaakt hebt, voel ik me zeer geeerd!!!!
Ik ben nu bij m'n zoon Christian en die woont niet zo ver bij mij vandaan. Het ander adres is van m'n vriendin ,en die heeft 'n skaner.
Dus als je nog wat aan mij wilt sturen, kan dat ook op dit adres.
Ik wens jullie 'n hele prettige zondag.
Groetjes Ria v.d. Loos
29 november 2003, 19.25 uur: Ria van der Loos met de aankondiging van de geboorte van een kleinkind en een correctie in de stamboom.

Geboorte van Enya, dochter van Christian, van Ria van Ome Piet.

Op 13 mei 2003 is het kleinkind van mij geboren.
En nog een korrektie. Stephan is niet meer getrouwd met Louisa, dus kan je haar verjaardag eruit gooien.
Ik heb trouwens heel erg genoten van de reunie.
Zoveel familieleden gezien, die nog nooit gezien heb.
En familieleden, die ik bijna al 40 jaar niet heb gezien.
Ik vond in ieder geval voor herhaling vatbaar. En ik heb er niets op tegen, als het ergens anders op de wereld plaatsvind.!!!!!
Heel erg bedankt voor de perfekte organisatie.
De groeten aan de hele familie , van Ria van Ome Piet
10 september 2003, 21.19 uur: Frans en Marga van der Loos met een paar toevoegingen voor de stamboom en een fotobestelling.

Hallo George en Maja
Een geslaagde reünie, en een mooi stukje werk van de site, met veel informatie, het kan zowat niet meer stuk bij jullie.
Een paar toevoegingen voor de stamboom zijn.
Bij Christel van der Loos Per v d Kolk 29-03-2001
Bij Mirjam v d Loos Suus v Heel 20-01-2003
Ook wilde ik een paar foto's toegemaild hebben op floos@novacollege.nl ,van
Maja 108-134-137-138-139-151-154
Koos 201-216-217
Kees 326-334
veel succes, en vriendelijke groet Marga en Frans v d Loos
3 september 2003, 10.44 uur: Sjaak en Yvonne van Koppen met enige aanpassingen in de stamboom.

hoi George,
helaas moet mijn vrouw toegeven dat ze niet in `67 is geboren maar in 1966 en Paul mijn broer is in 1959 geboren en op 23 mei
voor de rest is het zeer de moeite waard om de site te bezoeken
groetjes Yvonne&Sjaak
20 augustus 2003, 20.47 uur: Joyce Heimink met een aanvulling en een uitnodiging om op bezoek te komen.

Beste Familie,

Ik werd via mijn tante Ineke en mijn oma ( Toos) op de hoogte gebracht van deze site. Leuk om te zien!!!
Tot mijn verbazing zag ik ook dat jullie de geboortedatum nog nodig hebben van Jan-Lammert. Deze is 13-04-1975.
Wij wonen in Borgercompagnie dus als een van de familieleden onderdak nodig heeft, staat de deur altijd open. Verder wil ik nog even kwijt dat ik een geweldige oma heb!!

ons adres is:
Joyce en Jan-Lammert
Borgercompagnie 252
9631 TP Borgercompagnie
e-mail: joyce@mateboer.net

Veel succes ermee, groet uut Grun!
10 augustus 2003, 04.31 uur: George en Brenda Vanderloos met een 'dankje wel'.

There are not words enough to say 'THANK YOU' for the marvelous reunion and visits. We know that a great deal of work went into making the reunion happen at all and then to make it such a fabulous time.........

It was so wonderful to renew acquaintences with many of you and to meet new cousins. What a wonderful family we have! We all (George and family and Todd and family) felt very welcome, for that we say thank you again. I speak for our 2 families, but know that Marlene and Glen as well as Bill and Joan felt the same way.

So many of you went out of your way to see that we all (all Canadians) had a place to stay, transportation to events, food to eat - the list goes on and on. It was such a wonderful time for all of us, we really want you to know that we are very greatful and truly appreciate the effort made to make us feel welcome.

It was fantastic. Thank you so much.

Lot of love......
8 augustus 2003, 05.00 uur: Lenie Griffijn, die denkt dat wij in Nederland ook het weer kunnen organiseren.

Hi allemaal

Lenie hier uit Colorado ,zeg wat een leuke dag heb Ik gehad ben blij dat Ik over ben gekomen.
Het was zo leuk om iedereen weer eens te zien.
En Ik wil iedereen bedanke ddie er aan gewerk heeft alles was prima het eten drinken en vooral het weer.
groetjes
Lenie
2 augustus 2003, 16,31 uur: Anneke van der Loos, die een jaartje aan de andere kant van de aarde verblijft.

Beste George ,

eindelijk heb ik de website van de familie kunnen bekijken bij iemand anders. Mijn i-Mac geeft niet thuis als ik www.vanderloos.nl aanklik. Misschien een andere aansluiting?
Afijn, mijn complimenten voor het ontwerpen van deze site. Geweldig en met al die links. Ik heb er meteen wat foto's van gekopieerd op een CD'tje en handig van die 'informatique-shop'. Het was goed en erg leuk om de familie bij elkaar te zien, waarvan sommigen voor het eerst van mijn leven .
Voorlopig ben ik het land uit en ga een klein jaartje trainen en schilderen in Nieuw-Zeeland . Heerlijk.
Een goede zomer en nazomer voor jullie .

Groeten anneke van der loos
30 juli 2003, 05.00 uur: Dia en Aad Beekman, die hun thuiskomst melden.

Lieve Allemaal.

Jongens nogmaals van harte bedankt voor de fijne tijd bij jullie, het was enorm gezellig.
Wij zijn doodmoe en beide met keelontsteking thuisgekomen, Aad is de laatste 3 dagen ook zonder stem. Maar met veel drinken,rust en vitamine begint het er allemaal beter uit te zien.
Er was goed voor het huis gezorgd, alleen hadden vandalisten geprobeerd om de postbus er af te slopen, wat hun helaas niet is gelukt want Ann had iets in de gaten en heeft de politie gebeld, die is toen hier rond gaan rijden.
Er waren meer postbussen in de straat gesloopt dus het was gewoon een spelletje. Leuk hoor, nu hebben wij een gedeukte bus ! Maar als dat het ergste is wat er kan gebeuren, dan valt dat best mee.

Het was zo reuze gezellig en we hebben toch zo enorm gelachen.
Het was de beste vacantie die we ooit hebben gehad en vooral de reunie's waren fantastisch, zo vreselijk leuk om iedereen weer eens te zien of familie leden te zien, die je nog nooit gezien had.

Deze week genieten we nog een beetje van de rust en onze eigen jongens en kleinkindertjes en dan is het volgende week weer terug naar normaal.

Nu lieve mensen we nemen in de loop van de tijd wel weer persoonlijk contact met jullie op maar dit was even een snel bedankje.
Groetjes en veel liefs, Aad en Dia.
29 juli 2003, 21.28 uur: Sander van der Vlugt, die namens zijn moeder de eerste fotobestelling doet.

Hallo George,
Mijn moeder heeft inmiddels met een glimlach op haar gelaat de reunie foto's bekeken.
De volgende foto's zou zij graag via de mail ontvangen :
Foto's Maja : NR 115, 119, 121, 131, 132, 139.
De andere nummers zend ik een volgende mail. Ben bang dat anders mijn computer de info niet kan verwerken.

Groetjes,
Sander van der Vlugt
28 juli 2003, 00.56 uur: Helene de Kok, die een al lang bestaande fout in de geboortedatum van haar vader ontdekt.

Hoi George een erg leuke site alleen mis ik bij de verjaardagskalender een echte loos en wel op 17 januarie is mijn vader jarig Arie van der Loos.
Groetjes Helene de Kok
25 juli 2003 per post een kaart van Lida en Peter van Koppen.

George,

Bedankt, voor jouw aandeel aan de "familie"dag.
Lida en Peter
25 juli 2003, 00.55 uur: Rene Beekman, die op zijn eigen website foto's heeft van de jongste telg van de Loos-en familie.

Hi George,

Het adres is www.centenarycabinets.com.au/beekman.htm

Ik heb het erg druk op het moment maar zal binnenkort wat meer photo's er bij doen.
Jouw stamboom ziet er goed uit. Heb verleden maand even gekeeken.
Groeten aan iedereen.

Rene.
24 juli 2003, 20.30 uur: Esther van der Loos en Frank Goudriaan, die op een vervolg hopen.

Wat was het ontzettend leuk vorige week zaterdag op de reunie. Sommigen had ik sinds mijn kindertijd voor het laatst gezien. Erg grappig, ook dat je de gezichten van bepaalde families herkend.

Hopelijk is er een vervolg.
Ook een fantastische website. Welke familie heeft nou zoiets. Heel leuk.

Groetjes,
Frank en Esther
23 juli 2003, 23.29 uur: Saskia van der Loos, die alvast een feestje aankondigt voor de volgende reünie.

Hallo allemaal, ik ben de jongste dochter Saskia van George van der Loos uit Assendelft. Ik heb een zeer leuke reunie gehad. Het was erg gezellig met elkaar. Het was ook zeer goed verzorgd. Hierbij wil ik nog de organisatoren hartelijk danken. De foto's zijn erg leuk. Het wordt vast een gezellige boel in het vliegtuig bij de volgende reunie!
22 juli 2003, 21.18 uur: nogmaals Sander van der Vlugt met de eerste reactie over de foto's.

Hallo George,

Bedankt voor de verbetering van mijn geboorte datum.
Inmiddels het Looze lied gezien op de website en tevens de reunie-foto's. Mijn complimenten voor de prachtige site en wat zijn jullie snel met de foto's.
Mooie reden om mijn moeder van de week uit te nodigen want die geniet echt van al die familiefoto's.
Alvast een goede vakantie.

Groetjes,
Sander
21 juli 2003, 19.33 uur: Sander van der Vlugt, die zijn moeder op bezoek kreeg en meteen een verbetering doorgaf.

Hallo George,

Mijn moeder Gre van der Loos kwam net even op visite en wilde gelijk de website bekijken. Tijdens het kijken kwam ik er achter dat mijn geboorte datum niet klopt.
Er staat op de site 19 febr 1970 dit moet zijn 20 febr 1970.
Namens mijn moeder moet ik je bedanken voor de reunie die zij zeer geslaagd vond. Wij van Ome Piet hebben erg genoten.

Vriendelijke groet,
Sander van der Vlugt en zijn moeder.
21 juli 2003, 11.49 uur: Dia en Aad Beekman, de Australische tak van onze familie.

Lieve allemaal.
O,lieve mensen het was fantastisch !!!!!!
Aad en ik hebben zo ontzettend genoten en Myra wij wisten al wat een heerlijke familie we hebben en wat een lol je er mee kon hebben, nu dat is wel bewezen.
Iedereen, maar vooral de gene die het georganiseerd hebben, hee, heel hartelijk bedankt voor de dag.
Ik lag vannacht al te denken hoe wij het over 3 jaar in Australie kunnen organiseren.
Maria van Gijs van Ome Janis kan me daar heel goed bij helpen, dan kunnen alle Australishe Lozen er ook bij zijn.
Is dat een idee ?
Groetjes Aad en Dia.
20 juli 2003, 21.51 uur: Lilian Baart, ook de tweede dochter van Tinus met haar stamboomgegevens.

hallo george en maja

ik ben de dochter van tinus en door berends
mijn geboortedatum is niet 01-07-1970 maar 01-06-1970
ik ben sinds 27-08-1998 gehuwd met willy baart (geb.dat,. 03-02-1964)
en heb 2 zoons
brian van 6 jaar 30-11-1996
aaron van 2 jaar 17-02-2001
ik hoop dat dit ook opgenomen wordt in de familie stamboom
groeten van lilian baart-berends
20 juli 2003, 21.12 uur: Peter en Carla Stam met een aanmoediging.

Ha George en Rolf,
De site ziet er goed uit! Leuk om als familie een eigen site te hebben en dus ook een gezamelijk verzamel- of kontaktadres, veel succes met de verdere voortgang.

Groeten uit Poeldijk van Peter en Carla Stam.
20 julii 2003, 20.44 uur: Myra Keizer met een voorstel om een bankinstelling te beginnen.

Hallo luitjes,

De brunch was heel gezellig, het zijn allemaal zulke lieve mensen, trouwens ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet wist, dat mijn familie echt allemaal zo leuk is. Wat heb ik genoten!!! Ik zal zeker de eerste weken nog vaak terug denken aan heel veel leuke momenten.

Misschien moeten we toch eens gaan denken aan een leuk tripje met zijn allen naar het verre Canada, Australië of Amerika, het zou toch uniek zijn om elkaar daar allemaal een dag of twee te treffen?

Kunnen we geen spaarsysteem via deze web site opzetten? Alle ideetjes zijn welkom.

Groetjes,
Myra
20 juli 2003, 15.42 uur: Assunta Berends, dochter van Tinus van tante Toos met haar stamboomgegevens.

Hallo George

Van mijn ouders (Tinus en Dora Berends) kreeg ik door dat u gegevens van ons nodig had voor de familie stamboom.
Naam: Assunta Berends
Doopnamen: Anna Cornelia
Geb.: 04-05-1969
Geb.plaats: Elden
Samenwonend met
Naam: Anton van Aggelen
Geb: 10-12-1955
Geb.plaats: Ede

Mochten er nog meer gegevens gewenst zijn voor de stamboom dan horen wij dit graag van u.

Groeten Anton en Assunta
20 juli 2003, 15.28 uur: Charlotte en Thea Hoogerwerf, ook de tweede reactie kwam uit de tak van tante Door.

Hele leuke dag geweest!!
Gezellig om zoveel familie bij elkaar te brengen van zo ver weg!

Groetjes,
Charlotte & Thea
20 juli 2003, 14.19 uur: de familie Keizer met de eerste reactie over de familiesite.

Na de geweldige reunie moesten we natuurlijk snel de site gaan bekijken. Hier is heel veel werk van gemaakt en ziet er uitstekend uit.

Groeten, Remmert, Myra en Dirk Jan Keizer
Terug naar boven